Jag hade visst blivit utmanad.

Jag har blivit utmanad av Matilda.


Går du hellre ut (på party etc.) med stökigt hår och snygg makeup eller fint hår och utan smink?
Absolut snygg makeup och stökigt hår.

Rakar du hellre av dina ögonbryn eller tappar dina ögonfransar?
Helst inget av det men jag får nog välja att tappa ögonfransarna och isf ersätta de med lösa-

Skulle du hellre vara tvungen att handla allt ditt smink på H&M eller från nätet för resten av ditt liv?
Nätet.

Skulle du hellre bära mörk lipliner och ljust läppstift i en månad eller en härlig 80-tals permanent?
Fy vad fult det är med lipliner så det får bli permanenten!

Om du måste välja att måla dina naglar med bara neutrala färger eller färgglada färger resten av livet, vilket väljer du?
Neutrala, tycker inte om färgglada.

Skulle du hellre ha MC Hammer-byxor eller silvriga lamé hotpants offentligt?
MC Hammerbyxor. Hotpants är faktiskt ännu värre.

Har du hellre en Oompa-Loompa-apelsin-fake solbränna eller en bondbränna?
Bonnabränna.

Väljer du hellre en ful klippning eller en ful hårfärg?
Ful klippning, den kan man ju ändå fixa till med uppsättning.

Varje fredag i ett år måste du antingen sminka dig pin-up inspirerat eller goth-inspirerat, vilket väljer du?
Pin-upinspirerat.

Skulle du hellre bli av med alla dina skor eller all din makeup?
Makeupen hade nog fått ryka isf. Jobbigt att vara sminkad men utan skor.


Ute och ska fodra. Så otroligt fin himmel.

100media_imag017 (MMS)

Ute och ska fodra. Så otroligt fin himmel.


Jag, Siv och Scoody passar en 12veckors do...

100media_imag017 (MMS)

Jag, Siv och Scoody passar en 12veckors dobermannvalp vid namn Doriz. Hujedamig. ;)


Syns det att jag har lekt med Siv?

100media_imag016 (MMS)

Syns det att jag har lekt med Siv?


Nu får jag ta mig i kragen.

Det har gått alldeles för lång tid sen jag uppdaterade senast. Det är inte ok men ni vet hur det är när man jobbar mycket och sen ska djuren ha sitt på kvällen. Tiden räcker inte alltid till.

Nåväl, jag var på hundutställning i lördags med Tina och Siv. Jag är så jättenöjd med dem och båda hundarna fick bra kritik och gick till final. I finalen möttes alla BIR-hundarna så det blev rätt många och vi åkte ut. Det enda som jag tycker är tråkigt är att det alltid är stora hundar som går vidare. Hur ska lilla Siv eller Tina kunna mäta sig med en kungspudel om man dömer de likadant. Det går liksom inte.
Nu ska jag anmäla mig till ytterligare utställningar med båda vovvarna. det är ju så himla kul. Dessuytom vill jag ge Anna ett stort grattis som faktiskt vann hela tävlingen två år i rad med sin RR-tik.



Duktiga vovvar!


Och vet ni...jag är så himla glad över mina hönor och ha får en massa fina ägg, fler ägg än jag äter så ropa till om ni vill ha ägg från riktigt frigående hönor som har det bra och är rätt bortskämda.

Bye så länge!

Helg och stress.

Ja det är precis som vanligt. Det blir helg och man har så sanslöst mycket inbokat att man bara blir stressad istället. suck. Jag fick tyvärr avstå fotbollen idag för jag kände att jag aldrig skulle hinna med annars.
Jag och Hanna var tvungna att åka och köpa torv till hästarna och det tar ju ett tag eftersom vi mest hänger och det tar ett tag innan vi ens har kommit iväg men jobbet är gjort nu iaf!

Jag har även varit så flitig att jag har städat i hönshuset och dessutom vågade jag mig på att släppa ut hönsen i trädgården. De höll sig rätt nära sin gård så det kändes chill. Jag hoppas ju att de kan vara ute när jag själv är ute. Det är skönt för dem att gå och käka fritt ute på gården. Hundarna var i den nyuppsatta hundgården (tack mamma och pappa!). Scoody är lugn med hönsen men Siv är ju rätt intresserad så jag litar icke på henne ännu.

I vilket fall som helst så har jag precis kommit ur duschen och ska snart på kräftskiva. Ska säkert bli trevligt.

Imorgon ska pappa komma hit så att vi kan fixa i trädgården och sen ska det bli hundbus med lilla Doriz på kvällen. Jippy!

Hoppas att ni har en härlig helg.


Onsdag 17 augusti.

Jag är helt slut. Detta med nytt jobb tär på mig kan jag säga. Men det verkar bli kul iaf. Det är superviktigt för man spenderar ju endå en massa timmar på det där jobbet.

Nu när jag jobbar så händer det inte så mycket faktiskt. Man hinner inte mer än att jobba och fixa med djuren. Men djuren är ju dagens höjdpunkt så det gör ju inget.
Idag har jag tom Tina här på besök och hon ska minsann sova över så tre hundar ska jag dela säng med. Kommer nog att bli varmt och skönt. ;)

Nä, nu ska jag ut till Karmel och min syster ska trimma honom lite.

Bis morgen alle leute!

Älskade scoody.

100media_imag011 (MMS)

Älskade scoody.


Ja jag vet att jag är tråkig...

...som inte har uppdaterat bloggen på ett tag nu men jag har haft så himla mycket att stå i.
Massor av saker som skulle fixas och hinnas med nu innan jag börjar jobba imorgon. Men nu är nästan allt klart. Men bara nästan.

Agatha, Agda och astrid verkar iaf finna sig väl tillrätta med sitt nya liv här hos mig. De chillar runt och pickar i sig allt från havre till spindlar. Gott...

Jag och Olga var upp till ena sommarhuset igår och stannade över där till idag. Igår var vi på vildsvinsjakt men såg inte en enda gris (och ja, jag är fortfarande vegeterian och våra vapen var våra kameror) och idag var vi på jakt efter skogens guld, dvs kantareller men inte heller där hade vi någon större framgång.

Nu ska jag hoppa i bingen men här kommer lite bilder iaf.


Vildsvinsjakt.




Glad Siv på väg upp ur vattnet.



Siv och May busar i vattnet.



Ikväll var det middag hos föräldrarna till den här fina lilla Dobbepuppen! Det var mycket gott som vanligt.

Not Nice.

100media_imag010 (MMS)

Not Nice.


Ovanligt.

100media_imag010 (MMS)

Ovanligt.


Utrotningshotade.

Öländsk dvärghöna

Det mest troliga är att de öländska dvärghönsen har sitt ursprung i de gamla dvärghöns som kallades trädgårdshöns och som spreds via England. De var ofta vitspräckliga / vitprickiga och gav upphov till bl.a. standardrasen Mille Fleur. Säkert infördes de också till vårt land. Dvärghöns omnämns dock inte före 1800-talet. Förr i tiden kallades sådana dvärghöns ofta för pärlhöns. Den ras som idag går under namnet öländska dvärghöns kommer från byarna Petgärde och Asklunda. Den förra stammen kallas ibland "spitehöns".

Kännetecken

Kroppen är kort och kraftig med reslig hållning. Fjäderfärgen är trefärgad i olika nyanser av brunt/vildfärg, svart och vitt. Benen är oftast glatta men en svag benbefjädring kan förekomma. Kammen är för det mesta enkel men roskam kan också förekomma. Öronskivorna är röda och oftast med en vit/blå inblandning, alltså alla tre färgerna tillsammans. Tupparna väger mellan 0,6 - 1,0 kg och hönorna 0,5 - 0,8 kg.

Äntligen inne.

Jag kom precis in. Har hållt på med hönshuset hela kvällen och jag var ju och hämtade hönsen vid 11 imorse. Var på världens härligaste gård i Södra Rörum. Gårdsägaren gick runt med mig och guidade. Helt underbart var det och precis så vill jag leva. De slaktar sitt eget kött och nu äter jag ju inte kött men om jag hade gjort det skulle det enbart vara sådant kött.
De hade hönor, ankor, kaniner, hästar, getter får och en ko med kalv. Dessutom vovvar och katter också. Jag vill jag vill jag vill!!

Men nu har jag ju mina små hönor och jag har såklart döpt dem. De heter Agatha, Agda och Astrid. A-kullen ni vet. ;)

Så iom vi räknar djur så är jag nu inne på två hundar, två hästar och tre höns. Det tar sig. ;)

Nåväl, nu ska jag ta en dusch så ha en bra kväll!

De har kommit hem!

100media_imag010 (MMS)

De har kommit hem!


Som vanligt är det ett fantastiskt väder. ...

100media_imag010 (MMS)

Som vanligt är det ett fantastiskt väder. Nu ska jag hämta höns.


Imorgon flyttar damerna in!

Ja nu är hönshuset nästan klart. Det ska göras helt klart imorgon på eftermiddagen. Men kl 11 är det jag som är och hämtar mina tre små damer som är av den utrotningshotade rasen öländska dvärghöns. Jag är lite nervös, haha.
Jag har shoppat saker som en tokig idag.

Nu sitter jag och väntar på att min syster ska dyka upp med lite Donkenmat och sen ska vi åka och hämta hem neurotikern Karmel. Mycket nöje ska vi ha.


Nu är jag på väg för att hämta byggvaror t...

Nu är jag på väg för att hämta byggvaror till hönshuset. Spännande!


Bloggen konstar.

Hoppas att det löser sig snart.


Ni har vi gjort klart så att karmel kan ko...

100media_imag009 (MMS)

Ni har vi gjort klart så att karmel kan komma hem imorgon.


Det är typ natt i Trelleborg. Helt otroligt.

100media_imag009 (MMS)

Det är typ natt i Trelleborg. Helt otroligt.


Fint väder.

100media_imag009 (MMS)

Fint väder.


Regn!

Det regnar fan alltid! Jag undrar om vi ens har haft en veckas sommar i år? Vad tror ni andra skåningar? Det regnar när man vaknar och det regnar när man somnar. Regn regn och åter regn. Tänk att betet är slut och att det inte beror på torka utan på lera efter allt regnande! Hästarna fullkomligt trampar ner allt i sin väg. Det är så tråkigt!! Men idag eller imorgon ska iaf Karmel hem. Han har blivit rätt smal så han ska få komma in och äta upp sig lite. ;)

Imorgon kommer dessutom byggaren och bygger mitt hönshus. Jag längtar efter mina hönor kan ni tro!

Och vet ni vad...lalalala...på söndag ska jag kolla på en gård utanför skurup. Kolla kan man ju alltid. ;)

Ha det gott!

Hemma i soffan igen.

Nu är jag hemma igen efter en lång dag. I förmiddags var jag och mamma och hälsade på mormor. Hoppas hon kryar på sig snart!
Sen var det dags för hovslagaren till mina två hästar och till Hannas Lady. Det gick över förväntan med Karmel. Han är rätt nipprig att hålla på med men han var inte fullständigt tokig idag iaf. Haha, tur det. Lille hästen kommer ia hem på onsdag. Göte fick framskorna avdragna och jag hoppas att han inte blir ömhovad för det känns så nödigt att han ska gå med skor när han inte gör något ändå.

Eter att det var klart hos hästarna stack jag inom Linda och Peter för att hälsa på deras lilla Dobermanvalp Driz och hon var givetvis alldeles alldeles bedårande och hon hade enorma tassar!

Och vet ni vad, nu är det bara två dagar innan hönshuset blir klart så jag hoppas att hönsen kan flytta in till helgen!
Egna ägg var det här ja!

Hoppas att ni har en bra kväll!

Varmt och skönt.

100media_imag009 (MMS)

Varmt och skönt.


Skoning pågår.

100media_imag009 (MMS)

Skoning pågår.


Varför?

Varför är jag så besatt av Per Morbergs matlagningsprogram att jag kan kolla flera avsnitt i rad utan paus? Nu ska jag iaf kolla vidare och jag har allt några avsnitt kvar som jag inte har sett ännu. Jippy! ;)

Känner mig så duktig!

Jahapp...då har jag klippt gräset, klippt ner rosor och annat som var ivägen, tagit upp det sista ur grönsakslandet, plockat plommon som jag har gjort kräm på och sockerkakan är i ugnen. Ja visst ja, jag har även städat och handlat och snart ska jag ställa mig och göra mat. Full dag idag med andra ord.

Imorgon ska jag till Hanna och hästarna för då kommer hovslagaren och ska fixa till båda mina hästar. Hoppas att Karmel kan sköta sig. Annars kommer jag att bli mycket arg på honom, haha.

My lovely house!


Siv vill gärna leka. Någon hugad?

100media_imag009 (MMS)

Siv vill gärna leka. Någon hugad?


Dagens funderingar.

1.Ska jag åka och kolla på hoppningen på Ribban? Njaaa...lutar åt ett nej där.

2. Ska jag åka och köpa fler glasburkar så att jag kan göra plommonchutneyn nu? Ja, det är väl mer troligt. Undrar om det finns på Ikea?

3. Ska jag köpa en ny dammsugare idag? Ja jag borde men väntar kanske tills imorgon.

4. Ska jag bjuda mina föräldrar på Tacos ikväll? Ja det blir det nog.

5. Ska jag anmäla Siv till Sofieros stora internationella tävling? Ja det ska jag verkligen!! Får inte glömma det!


Och en annan sak...det är bara en vecka kvar innan jag börjar jobba igen. Lite ångest sådär men det ska nog gå bra. Spännande med ett helt nytt jobb.

Dessutom, det regnar som vanligt. Detta måste vara den sämsta sommaren i mannaminne. Suck!


Hur trött kan man bli? Fast jag ska villig...

100media_imag008 (MMS)

Hur trött kan man bli? Fast jag ska villigt erkänna att jag också är rätt trött efter en aktiv dag på Malmö international horse show. Jag och hundarna var med i olika små hundtävlingar och det var rätt kul. Nu ska jag kolla vidare på när Per Morberg lagar mat.


Egen Plommonmarmelad på spisen

100media_imag008 (MMS)

Egen Plommonmarmelad på spisen


Utslagen flock.

100media_imag007 (MMS)

Utslagen flock.


Malmö City Horse Show!

Nu är det snart dags att börja fixa iordning innan det bär av till Ribban och årets fälttävlan. Vädret är strålande, ia än så länge. Jag hoppas verkligen att det kan hålla i sig så att det kommer mycket folk.
Hundarna ska givetvis med och det kommer de nog tycka är rätt så kul.

Biler kan nog komma upp här under dagen. ;)

Ziperall!

Idag har jag hämtat ut min nya rosa Ziperall. Fantastiskt skön är den, varm också. Det är dock inget plagg som jag kommer att visa mig ute i. Haha.
Har ni också en sparkdräkt för vuxna och vad tycker ni om den isf?
Jag har så himla kallt här i huset på vintern så jag tyckte att det skulle passa att krypa in i en mjukisdress då. Härligt härligt!

Jag har den rosa dressen. ;)


Jippy!

På onsdag ska mitt hönshus bli klart! Så himla kul. Så nu gäller det mest att bara få tag på mina älskade Wyandottehöns. Jag hade ju även tänkt ta några höns från ett hönseri så det ska jag också leta upp. Någon som vet var man kan få tag i sådan höns?
Fy farao vad kul det ska bli!!

Jag har även så smått börjat kolla runt på lite gårdar...fy på mig. Haha. Jag vill ju gärna ha mer mark än det jag har nu men allt har sin tid som vi alla vet. =)

Benätarkompisar.

100media_imag007 (MMS)

Benätarkompisar.


Det är dags för fredagsmys....eller?

Jag avskyr verkligen den reklamen. Det är daaaags för freeedagsmyyyys...isch!! Den reklam jag gillar är Com hemreklamen med hon den rödhåriga. Har ni någon reklam ni hatar eller som ni faktiskt gillar?

Nåväl, jag är fortfarande i Kivik men ska väl börja dra mig hemåt så småningom. Ska ändå bli ganska så skönt att komma hem. Längtar efter att få plocka upp min väska som det känns som att jag har levit i nu under några veckor.

Nä, det händer ju inte för mycket när man har semester. Idag ska ju hantverkaren som ska bygga hönshuset komma och kolla. Nästa vecka kommer även Karmel hem så då blir det dags att ta itu med hans träning. Målet är att han ska komma ut på någon sorts tävling innan vintern. Men han är en riktig buse så man vet aldrig.

Största busen på länge.


Torsdag 4 augusti.

Ja jag sitter här i et av våra sommarhus och har det rätt så bra. Kommer dock åka hem imorgon igen eftersom jag faktiskt har tänkt gå på Malmö City Horse Show och kolla på lite hästar och hundar. Är det någon av er som ska dit?






Imorgon händer det något spännande för då kommer det en hantverkare som ska kolla på hur vi ska kunna konvertera en del av mitt förråd till ett hönshus. Nu är det allt i rullning. Det som är mindre spännande är att jag måste spendera fredagskvällen med att städa och skura golv. Vita brädgolv blir rätt smutsigt av leriga hundtassar. Suck.



Här kommer det allt en lite lista idag igen.

Nämn något som gjorde dig glad igår: Några av mina vänner.

 

Vad gjorde du kl 08 imorse: Badade från piren chockerande nog!

Vad gjorde du för 15 min sedan: Kollade facebook.

 

Det sista du sa högt: Älskade honnarackor.

 

Det senaste någon sa till dig: Här är din dricka.

 

Vad har du druckit idag: Mineralvatten, Red Bull, cider och juice.

 

Vad var det senaste du åt: Pasta med rapsolja och tomater.

 

Vad var det senaste du köpte: Tidningen Plaza hem, tror jag att den heter.

 

Vad är det för färg på din ytterdörr: Vit.

 

Vad är det för väder hos dig nu: Fint men det är mörkt.

 

Godaste glassmaken: Jag är ju inte så förtjust i glass.

 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja.

 

Sover du tungt: Ja, oftast.

 

Drömmer du mardrömmar: Det händer ibland ja. Är precis inne i en sådan period.

 

Trivs du med ditt jobb: Ja, absolut.

 

Favoritklädsel: Ziperall. ;)

 

Favoritlåt just nu: Vi kommer aldrig att dö.

 

Vad ser du om du tittar till höger: Ett bord och en fåtölj.

 

Vad gör dig glad just nu: Djuren, vänner och familj.

 

Vad ska du göra härnäst: Sova tror jag.

 

Höger eller vänsterhänt: Höger.

 

Humör just nu: Bra men trött.

 

Favoritgodis: Choklad....alla gånger!

 

Kläder just nu: Jeans och rosa pikétröja.

 

Sommarplaner: Sommaren är snart slut men jag ska chilla den tid som är kvar.

 

Hur många kuddar sover du med: Två.

 

Spelar du något instrument: Nä, jag kan inte spela något.

 

Morgon eller nattmänniska: Natt!

 

Vad är viktigast för dig: Lugn och ro.

 

Är du kittlig: Aningens ja.

 

Snarkar du: Ja de säger att jag gör det ibland.

 

Stjärntecken: Skytt.

 

Äckligaste insekten: Spindel (ja jag vet att det egentligen inte är en insekt men jaja).

 

Längtar du mest efter just nu: Det håller jag för mig själv. ;)


Tre månader av saknad.

Jag saknar dig så min älskade vän. Idag är det tre månader sedan du lämnade oss.

Du fattas oss Hugo.


SMS-inlägg

100media_imag007 (MMS)


Onsdagen den 3 augusti.

Ja det har minsann redan blivit augusti och jag börjar jobba om mindre än två veckor. Känns som att sommaren fullkomligt har flugit iväg. Vad hände liksom? Vädret har dessutom varit urkasst men faktiskt  har det varit fint väder i hela två dagar nu....
Just nu ligger jag i sängen i mitt rum i Kivik och lyssnar på syrsorna som spelar för fullt utanför fönstret. Jag är rätt trött. Hanna och jag körde några ton hö nu under tre dagar så det känns fint att vara klar med det för det var väldigt tungt. Allt skulle nämligen göras med handkraft, Inte kul kan jag säga.

Nu är det meningen att jag ska vara här tills på fredag sen drar jag hem och är hemma tills att jobbet börjar igen. På fredag kommer även en hantverkare och ska kolla lite på hur vi kan konvertera ett uthus till hönshus. Intressant!

Nu ska jag dessutom sno Matildas lista och göra den idag jag också.

Dagens humör : Helt ok.
Dagens saknad : Hugo.
Dagens musik : Bo Kaspers
Dagens mat :Mest bröd och choklad. Fin kost det där.
Dagens dryck : Red Bull
Dagens klädsel :Jeansoch tröja vid hökörning, sen klänning.
Dagens bok: En av Jan Mårtenssons böcker men jag minns inte namnet på den nu.
Dagens kommentar : Jaja, då lastar vi!!
Dagens roliga Att få sig själv med någon som är likadan!
Dagens plus : Fint väder!!
Dagens minus : Ont i kroppen.
Dagens frisyr : Uppsatt.
Dagens göra : Hö hö och åter hö men nu är det gjort!!
Dagens person : Hanna.
Dagens låt: Livet på landet....eller hur Hanna?

Sleep tight!


Shopping pågår.

100media_imag007 (MMS)

Shopping pågår.


Sista lasset hö för idag är nu lastat. Slit.

100media_imag006 (MMS)

Sista lasset hö för idag är nu lastat. Slit.


Frukost.

100media_imag006 (MMS)

Frukost.


Trött och sliten.

Ja idag har vi kört hö kan ni tro. Men vi blev inte färdiga så jag stannar här hos Hanna och Alex tills på onsdag och fortsätter att köra hö. Det är helt grymt tungt och vi var både leriga och hungriga när vi hade kört våra fem rundor idag. Imorgon blir det fem till och så även på onsdag.
Hästarna blev glada över sin mat iaf. Tänk att vi måste stödutfodra dem och att det inte beror på torka utan på regn! Det har regnat så mycket att hagarna är helt leriga. Nice....

Nu ska jag snart krypa ner här i sängen i gästrummet och försöka sova lite så att jag är redo för morgondagens slit.

Tungt!!

RSS 2.0