Filmer...på fel håll tyvärr.

Min syster hoppar serie med Yoda.




Siv leker med bror Plex.



Min syster rider Yoda. Jag har ju aldrig någon som filmar när jag rider. ;)



Heelrar i ridhuset.





Over and out.

//Familjen Zoo

Letar gård.

Jag har ju länge tyckt att det vore skönt att kunna ha hästarna hemma så jag tittar lite efter en gård, eller gård och gård, kanske mer hus med ett tillhörande stall. Jag har bara några få krav nämligen att stallet måste ha minst tre boxar eller möjlighet att bygga fler inom en rimlig kostnad. Det måste finnas en rasthage som man helst ska kunna dela i två delar och variera och jag ska kunna ha tre eller fyra får där eftersom jag vill valla med Siv. Men det verkar ju vara helt omöjligt att hitta. Jag kan ju inte bo för långt från stan heller eftersom jag jobbar där.
Än är det ingen ko på isen men jag tycker att det är jobbigt att ha tre hästar utspridda över hela Skåne. Hmmm..men en paddock ska det också få plats så att man inte behöver åka iväg varje dag. Men det är väl inte så hemska krav eller?
Jaja vi får väl se vad som händer....


Annars går det i samma spår, jobb och djur. Yoda går jättebra och min syster hoppade honom igår. Han hoppade riktigt fint och hoppade både grind och mur utan att blinka. Jag funderar på att ta med honom till Malmö Ridklubbs dressyrtävling den 5 februari bara för att se hur han reagerar på en tävling. Han är egentligen inte klar men hade varit kul att testa. Jag ska fundera vidare på den iden. ;)

Finingen.




Imorgon är det jobb igen. Tio i åtta till kl 18...jippy.

Laddat över några filmer men de är på fel håll men det verkar inte gå att fixa...snark. Får se om jag lägger in sen.

Over and out.

//Familjen Zoo


En vecka sedan.

Det var en vecka sen jag uppdaterade min blogg. Usch och fy på mig! Men om sanningen ska fram så händer det inte så mycket spännande nu. Jag började jobba igår så nu är man ju så trött igen. Så kan det gå.

Yoda går ganska så bra och han är pigg och glad. Idag longerade jag i ridhuset och han verkade tycka att det var väääldigt roligt. Haha. Söt var han iaf.

Jag funderar på om jag ska anmäla honom till tävling i början av februari. Egentligen är han väl inte riktigt klar för det men jag vill se hur han reagerar på en dressyrbana.

Imorgon ska jag åka och kolla på ett hus. Jag vill ju gärna ha hästarna hemma så jag letar ju lite smått efter ett ställe att köpa för att kunna ha det så. Det jag ska kolla på imorgon har lite lite mark men man kan ju kolla om man kan arrendera. ;)

Nu ska jag ner i sängen så jag orkar upp imorgon.

Dessutom...jag har upptäckt ytterligare en katt som stryker runt här. Idag var den inne i mitt uterum. Detta går icke. Jag måste fundera på hur jag ska göra.

Over and out!!

//Familjen Zoo

Jaha, nu var gula katten här igen. Nöjd so...

100media_imag045 (MMS)

Jaha, nu var gula katten här igen. Nöjd som få är han....


Denna första måndag 2012.

Denna dag har nog mest gått i lathetens tecken om jag ska vara ärlig. Jag sov läääänge och gick sedan upp och käkade frukost. Min syster ringde och frågade om inte hon kunde rida Yoda idag och det kunde hon så hon kom ner vid fem och red honom. Han gick rätt bra men han var envis och bestämd idag. Han är rätt kär när han ska bestämma. ;)
I slutet av passet var han jätteavslappnad och fin. Han blir en helt annan här när han ger med sig och blir eftergiven genom hela kroppen.

Mammas bruna prins.


När jag kom hem från stallet och skulle ge Molle mat så låg det en annan katt och jäste under värmelampan. En enormt stor och gul katt som absolut inte är min. Haha. Jag tycker just att katterna har ätit ovanligt mycket och det kanske inte är så konstigt om jag utfodrar den också. Jag fick köra ut den och då sprang den rakt på Hjärtrud som blev jätterädd och drog. Ja så är livet på landet. Hjärtrud kom iaf tillbaka bara en kort stund senare och då fick hon komma in. Även Molle kom på plats efter att det store gule hade gått. Jag får ha lite koll nu så att den inte kör bort mina egna katter.

Amanda kom över en snabb sväng ikväll och vi smakade på min nybakade kaka och snackade en massa strunt.

Men nu är jag trött så jag tänkte försöka att sova nu snart.

God natt!

//Familjen Zoo

Mål för 2012!

Nu är det nytt år och man får försöka att se framåt.

Målen under detta år är dessa:

- Karmel ska bli frisk och komma ut på någon dressyrtävling.

- Kunna iaf skritta rundor på Göte.

- Få upp Yoda i Lätt A-dressyr med genomgående bra procent.

- Starta Siv i agility och kanske en lydnadsklass.

- Ställa ut Siv mer så att vi kan få två Cert till så att hon blir champion.

- Köpa gård, ta hem alla hästarna och börja starta upp min verksamhet så smått.

- Hjälpa min familj och vänner så mycket jag kan.

- Skaffa mig mitt kennelnamn.

- Komma in på en specialistutbildning till hösten.

Ja jag tror att det räcker med mål nu. De ska ju helst kunna uppfyllas också. =)

Dags för årskrönikan över 2011.

2011 var inget jätteroligt år tycker jag. Det var många djur som försvann för oss på olika vis och jag var sjuk och trött ofta.

Detta kommer jag att minnas från 2011:

- Jag flyttade in i mitt fina hus i månadsskiftet januari/februari.

- Göte skadade sig svårt på en hopptävling den 3 april. Han drog av sig hela senan på höger framben och Helsingborg ville avliva. Jag vägrade och efter två dygn fick jag hämta hem honom och han blev pensionär på heltid och han är en veterinärs forskningsobjekt eftersom han är en av få hästar som har överlevt denna skada. Han är ohalt idag.

- Vår underbara och mycket älskade Jack Russelterrier Hugo somnade, 16 år gammal, in den 4 maj kl 10.10. Jag saknar honom mer än ord kan beskriva och jag var otröstlig efteråt.

- Hästen Karmel köptes in och kom till Sverige den 7 maj kl 21 på kvällen.

- Jag slutade min anställning på mitt förra jobb och började på ett nytt jobb.

- Mamma och pappa köper JRT-tiken Tina från kennel Goldsands.

- Mina tre hönor flyttar in.

- Två katter flyttar in.

- Karmel skadar sig i hagen och får en blödning i senan. Konvalecent i 8 månader jag vi släpper honom på en lösdrift. Han ska komma hem en kort i april och sen iväg på vila igen. Ohalt.

- Jag har träffat nya vänner och tyvärr förlorat någon.

- Hästen Yoda flyttar hem till mig den 21 december.


Andra saker som har hänt:

- Linda och Peter förlorar fina Kaiza, dobermannen, deras häst Pimp skadar sig illa men efter sommaren flyttar busen Doriz (Dobermann) in i huset och glädjen är på topp. ;)

- Amanda köper Sivs bros Plex.

- CS förlorar sin fina dressyrhäst.

- Hickestead dör inne på banan.

- Hästarna i stallet var mer skadade än friska.

- Min kusin och hennes sambo flyttar ner från Habo.

- Min syster tävlar hästen Punch och det går rätt bra.

- Min barndomsvän Caroline gifter sig.

Det har ju såklart hänt fler saker men detta är nog ändå det mest minnesvärda.

RSS 2.0