Dags att läsa. Min favoritförfattare. :)

100media_imag044 (MMS)

Dags att läsa. Min favoritförfattare. :)


Första för säsongen. Äntligen!

100media_imag044 (MMS)

Första för säsongen. Äntligen!


Nya regeln frusen.

Citat från Ridsportförbundet.

Tillfällig frysning av Mom 151:2

2011-12-29

Svenska Ridsportförbundet har beslutat om en tillfällig frysning av Mom 151:2, Identifiering av ickesponsortillverkare. Under våren 2012 görs ett arbete för att komma fram till vad som ska gälla för tillverkarmärkning på utrustning på ekipage på svenska tävlingsbanor från och med år 2014. Arbetet ska vara klart och kommer att ligga som underlag för beslut på förbundsstyrelsens möte 15-16 juni 2012.

Vi har beslutat att frysa 151.2, 151:2.1, 151:2.2 och 151:2.3 under åren 2012 och 2013, vilket innebär att denna paragraf ej kommer att gälla under 2012 och 2013.

Vi kommer under våren 2012 att ha en dialog med aktiva och andra nationella ridsportförbund i Europa samt med FEI, för att komma fram till vilka regler som ska gälla för tillverkarmärkning på utrustning på ekipage på svenska tävlingsbanor från och med år 2014. Arbetet ska vara klart och kommer att ligga som underlag för beslut på förbundsstyrelsens möte 15-16 juni 2012.
Det kommer att ge både aktiva och tillverkare 18 månader på sig att se över sin tävlingsutrustning enligt det beslut som då fattas.

Vad innebär detta för våra tävlingsekipage under åren 2012-2013?
- Alla tävlingsekipage får på tävlingsbanan under ritten och prisutdelningen ha reklam (innefattar även tillverkarmärkning) enligt storlekarna i Mom 151.1, se bifogat utdrag från Mom 151.1 nedan.

Varför finns det godkända reklamytor på våra tävlingsekipage och varför behöver dessa regleras?

Det finns ett intresse från sponsorer att synas tillsammans med framgångsrika idrottare/ idrottslag och varje idrottsförbund väljer hur mycket reklamyta man tillåter för sponsorer och för tillverkare av idrottsutrustning.
Denna fråga har blivit mycket mer aktuell inom ridsporten, då vi idag har stora framgångar i många av våra grenar och det börjar finnas ett stort intresse för flera företag att satsa på svensk ridsport!
Inom Svenska Ridsportförbundet har vi ett gemensamt reglemente för alla grenar, TR I, som bland annat styr reklamytorna för våra tävlingsekipage inne på tävlingsbanan.
På tävlingsområdet är det fritt för reklam på bland annat fordon, kläder och hästtäcken.
Vi kan ofta i andra idrotter se att man efter målgång snabbt sätter på sig en överdragsjacka eller byter mössa för att få visa större eller fler logotyper än vad som är tillåtet under själva tävlingsmomentet/tävlingsbanan.
På tävlingsbanan ska dock arrangören kunna ha exklusivitet på reklamen och kunna få sponsorer att finansiera tävlingen.
Under de senaste åren har ett förtydligande av Mom 151 efterfrågats av både aktiva, domare och tillverkare av kläder och utrustning för tävling. Därför har Svenska Ridsportförbundet under 2011 tittat över denna fråga och det förslag som presenterades för tävlingssektionen i oktober var att översätta FEIs regel för sponsorskap och reklam till TR I Mom 151.
Denna skrivning innebar ingen reducering av de tillåtna ytorna för sponsorer/reklam eller tillverkarnas märkning mot 2011 års regler, däremot har vi utökat med nya ytor enligt FEIs regler. Vi valde även att öppna upp för företagssponsring utan avtal genom att använda de reklamytorna som är godkända enligt Mom 151.1.
Dock gjordes det ett dåligt jobb med översättningen av FEIs text, vilket har medfört en otydlighet och osäkerhet under julhelgen, vilket vi beklagar!

Vänliga hälsningar
Tobias Mattsson, ordförande Svenska Ridsportförbundets Tävlingssektion
Wiveka Lundh, sportchef Svenska Ridsportförbundet


TR I Mom 151:1.1.1 > 1.6.2.2*
På tävlingsbanan och i samband med prisutdelning får sponsorns namn och/eller logotyp endast exponeras på en maximal area av:
Hoppning
1.1.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² på varje sida
1.1.2 Ridjacka 80 cm² på varje sida av jackan i höjd med bröstfickan
1.1.3 Ridbyxor 80 cm² en gång längstgående på vänstra benet
1.1.4 Skjortkrage 16 cm² på varje sida eller i mitten på kragen på en ridblus
1.1.5 Ridhjälm 125 cm² mitt på hjälmen (max 25 cm lång och 5 cm bred) *
1.1.6 Insektsluva 75 cm² endast en gång

1.2 Dressyr
1.2.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² på varje sida
1.2.2 Ridjacka 80 cm² på varje sida av jackan i höjd med bröstfickan
1.2.3 Skjortkrage 16 cm² på varje sida eller i mitten på kragen på en ridblus

1.3 Fälttävlan
1.3.1 Hopprov Se 1.1 hoppning
1.3.2 Dressyrprov Se 1.2 dressyr
1.3.3 Uthållighetsprov
1.3.3.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² på varje sida
1.3.3.2 Ridjacka/Motsvarande 200 cm² på en ärm eller 100 cm2 på varje ärm
1.3.3.3 Ridbyxor 80 cm² en gång längstgående på vänstra benet
1.3.3.4 Skjortkrage 16 cm² på varje sida eller i mitten på kragen på en ridblus
1.3.3.5 Ridhjälm 125 cm² mitt på hjälmen (max 25 cm lång och 5 cm bred) *
1.3.3.6 Insektsluva 75 cm² endast en gång

1.4 Distans
1.4.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² på varje sida
1.4.2 Ridbyxor 80 cm² en gång på vänstra benet
1.4.3 Ridjacka/motsvarande 200 cm² på en ärm eller 100 cm2 på varje ärm
1.4.4 Ridhjälm 125 cm² mitt på hjälmen (max 25 cm lång och 5 cm bred) *
1.4.5 Skjortkrage 16 cm² på varje sida eller i mitten på kragen på en ridblus

1.5 Voltige
1.5.1 Backpad 200 cm² på varje sida
1.5.2 Kläder 100 cm² får endast användas en gång

1.6 Körning
1.6.1 Dressyrmoment, precisionsmoment
1.6.1.1 Vagnsida 400 cm²
1.6.1.2 Jacka/motsvarande 80 cm² endast en gång på sidan av jackan i höjd med bröstfickan
1.6.1.3 Skjortkrage 16 cm² på varje sida eller i mitten på kragen på en ridblus
1.6.2 Maratonmoment
1.6.2.1 Vagnsidor, framstam 2 520 cm² på vardera av de tre reklamplatserna
1.6.2.2 Medhjälpares ryggar 1 260 cm² på vardera ryggen

* i samtliga discipliner inom Svenska Ridsportförbundet får även godkända hjälmar med befintlig tillverkarmärkning användas

 

 

Vad tycker ni?


Blåser bort!

Det blåser rejält här i Skåneland idag. Iofs så blåser det alltid i Skåne men idag är det värre än vanligt. Jag hatar när det blåser in saker från andra hus här på Farmen för det betyder extra jobb för mig genom att gå och plocka undan. :(
Det hade blåst in någon påse till hönorna men som tur var så hände det innan jag öppnade till dem för vem vet vad tre förvirrade hönor kan göra med en platspåse.

Idag ska jag mest ta det lugnt. Tänkte dra ut till stallet vid ett och rida men efter det är det bara städning och tvättning på schemat. Eftersom hundarna rusar in med leriga tassar kan ni ju tänka er hur golvet ser ut. Det skuras flera gånger i veckan men tassavtrycken finns där direkt sen igen. Jäkla lera!!

Ha det gott!!

//Familjen Zoo

Far och flänger.

Jag jag tycker att det är den enda jag gör nu när jag är ledig. Men det är ju så mycket jag måste hinna med och så många jag måste hinna träffa innan vardagen kommer igång igen. Så jag klagar inte jag inte. ;)



Igår provade jag och Amanda att släppa ihop Yoda och Cedrik i hagen och det verkar gå bra. Idag stod de och bet i varandras grimmor och var så nöjda så.
Nåväl, efter hopsläppet och fixandet i stallet så kastade jag och Amanda oss i bilen tillsammans med Siv, Scoody och Sivs bror Plex oss i bilen för vidare färd ner till Hanna (där Göte står). Efter pussande på Göte och rastande av hundar så for vi, nu även med Hanna inklämd i bilen, vidare mot Landäng där det inköptes foder och sen vidare mot Veberöd och målet Bengts foder. Vi försökte även desperat få oss något till livs men det verkar inte finnas något matställe i Veberöd så vi fick panikhandla på Ica.

På Bengts så köpte jag iaf ett par vinterskor att ha i stallet. Bild kommer sen. Så himla sköna!

Kvällen spenderades sen åt att vinna Pictonairy hos Anna. Vi ägde, för att använda ett tonårsuttryck. ;) Eller hur Amanda?

Idag så var det dags för massage på mig för en gångs skull och det var välbehövligt som vanligt. Senare på dagen så fick vi låna en häst på en ridskola och då skulle min systers sambo plus två tillhörande brorsor rida för första gången och det är inte mycket som är roligare än att se stora långa killar som nybörjare på hästryggen. Ni vet, tårna pekar neråt, ryggen är krökt som formen på en räka och händerna är i höjd med huvudet. Tur det var en snäll häst. ;)
Bilder kommer tyvärr inte för jag får inte lägga ut. Haha.

Nu ikväll har jag och kompisen Olga fixat med Yoda, fodrat i stallet och käkat. Nu kollar vi på TV och försöker hitta något kul att kolla på. Icke lätt men det får väl bli Animal planet.

Over and out.

//Familjen Zoo

Ja då var julen över för detta år.

Jag hoppas att ni alla har haft en underbar jul. Det har jag haft. Så mycket god mat och fina julklappar. Jag har fått exakt sådant som jag har önskat mig och verkligen behöver.

Tack tack!


Igår var släkten, utom mamma och kusinen som tyvärr var tvungna att jobba, här på middag. Jag lagade dansk julmat nämligen dansk fläskstek med karamelliserade potatisar. Jag är ju vegeterian så jag är inte van att laga kött men det blev mycket uppskattat. Jättekul! Jag köpte dessutom köttet från Ängavallens ekologiska gård så det känns ändå ok.

Idag har vi varit på fika hos moster och hennes man. Mysigt och trevligt.

Sen ikväll red jag Yoda och han var rätt mör idag. Lille vännen. Haha. Men sen lossnade han och gick himla trevligt. Mycket jobb men oj så kär han är den lille vännen. En riktigt go häst.

Nu ska jag ut och natta djuren som bor ute och sen är det marsch i bingen för mig och hundarna.

God natt!

//Familjen Zoo

Ja nu så verkar det hända saker!


Jippy!

"(2011-12-26 22:00)

 

 

Hoppas, hoppas att de ändrar reglerna. Dessa var ju rent ut sagt löjliga. :(

 


God jul på er alla!

Hoppas att ni får en underbar dag med mycket gott att äta och lugn och ro.

Jag ska ut till Yoda nu och min syster ska komma ner och kolla på honom idag. Efter det ska jag hem och fira julafton tillsammans med familj och släkt.


God jul!!

Har ridsportförbundet fått spel?

Jag läste detta för några dagar sen men det är helt snedvridet alltså. Hur kan man förbjuda loggor på utrustningen? Jag har hur många schabrak som helst med loggor mm. Det är ju heller inte bara inne på banan som det är förbjudet utan helt på tävlingsplatsen. Måste man skrapa bort transportens märke då också? Det står Boj på hele sidan ju. Idioti!!

Inte nog med att de var tvungna att göra om licenserna mm nu måste de göra så att man måste köpa ny utrustning också!! Inte ok! Vad tycker du?

LÄS HÄR!

Förbjuden utrustning!









Bara ett litet urval.... Suck.

En bild på yoda från efter ridturen innan ...

100media_imag041 (MMS)

En bild på yoda från efter ridturen innan idag. Suddigt bild men han ville inte stå still och pigg var han kan ni tro.


Vilken härlig story.

Vilket jättejobb denna ryttare har gjort. Riktigt häftigt. Och vilken fantastisk häst.


Nu är gröten till imorgon klar. :)

100media_imag041 (MMS)

Nu är gröten till imorgon klar. :)


Dags för en tur på nya pållen.

Ja nu är alla julklappar inhandlade och julmaten likaså så nu tänkte jag belöna mig själv med en liten ridtur på nya hästen Yoda. Hoppas att det går bra. Måste prova ut sadlar och träns till honom. Det är mycket viktigt att det sitter bra. Jag har tyvärr blivit av med mitt fina dyra träns med Swarowskipannband. Jag har ingen aning om var det finns. :(
Det lär väl trilla in lite bilder kan jag tänka mig.

På återseende.

//Familjen Zoo

Uppdateringsdax kanske?

Jag har faktiskt inte haft tid att skriva i bloggen. Ibland är det bara så mycket att göra att när man kommer hem vill man ju bara slöa och softa.
Men lite har det dock hänt de senaste dagarna.
Det har nämligen flyttat in en ny medlem i familjen Zoo. Säg välkomna till Yoda! Yoda är en fullblodskorsning som inte har gjort så mycket i livet. Han har tävlat några enstaka gånger bara. Jag satt upp på honom och allt kändes bara så rätt så han fick följa med hem igår.
Han är född 2001 och 168 cm hög. Det ska bli jättespännande att se hur långt han kan gå. Han fann sig tillrätta med en gång och är så glad så glad hela tiden. Härliga häst!

Yoda


Karmel håller ju till på sin lösdrift. Han kommer hem någon gång i början av april och ska ridas lite då innan han åker iväg igen på bete. Jag saknar honom riktigt mycket faktiskt men han har det bra där han är. Stora härliga hagar och en djuphalmad lösdrift.

Mammas vita prins


Idag var jag även och hälsade på Göte och han är bara för underbar den hästen. Så lurvig att det inte är sant. Han har det så himla bra hos Hanna och jag är så glad att han kan bo där nu när han är pensionär. Jag hoppas dock att jag hittar mig den perfekta gården snart så att alla hästarna kan flytta hem igen. Tack Hanna för att du tar så väl hand om mitt hjärtegryn!
Vi var iaf och handlade torv till hästarna så nu hoppas jag att de klarar sig ett tag till. Det blev även en hel säck morötter till Göte och Lady. Man måste vara bortskämd när man är pensionär.

Mammas hjärtegryn


Annars går allt sin gilla gång här på farmen. Ikväll var jag hos Linda och Peter och jag ick givetvis en jätteful julklapp...tack tack... ;)

Not nice....


Imorgon är det fullt upp med julbestyren. Det ska handlas julklappar, köpas mat, kokas gröt, rullas veg köttbullar mm. Jag ska även försöka hinna med en ridtur i allt det här.

Hoppas att ni har en underbar 22 december, dvs 111222. :)

Over and out!

//Familjen Zoo

Inte på humör alls.

Jag är verkligen inte på humör alls och därför blir det inte något långt inlägg idag.

Helgen har varit bra och mysig till tusen. Jag önskar bara att jag hade haft någon häst hemma så hade den varit perfekt. ;)
Nåväl, det dyker nog snart upp en häst till mig. Jag har ju mina två grabbar men de är ju skadade så det blir inte mycket ridning där inte. Suck suck.
Jag skulle ha fått en utbildningshäst nu på onsdag men det blev ändrade planer eftersom ägaren fick möjlighet att ha den närmre hemmet. Kul för henne, trist för mig. ;)
Jaja, det brukar komma fler men den verkade rätt fin. :)

Jag skulle även få hem en supertrevlig dressyrhäst men tyvärr blev även det ändrat för den skulle gå till ägarens bekant istället.

Det slutar väl med att jag köper en till...fy på mig!

Over and out....

//Den expanderande familjen Zoo

Mina små damer.

100media_imag038 (MMS)

Mina små damer.


Nu är granen färdigklädd. Fin tycker jag. :)

100media_imag037 (MMS)

Nu är granen färdigklädd. Fin tycker jag. :)


Fredag och lugnet har lagt sig över Farmen.

Nu är jag och vovvarna hemkomna och färdigätna. Det är inte helt fel! Jag var uppe i stallet idag och hade hand om Cedrik och jag tror att både jag och hundarna var lika frusna när vi äntligen kom därifrån. Då blev det dessutom raka vägen till Hällviken för lite inköp av en styck godispåse och kvällsmat ala faijtas. Mums mums.
Vad händer annars i helgen då?`Jag fick ju ställa in middagen ikväll pch dessutom den imorgon av olika skäl så helgen kommer nog att bli ganska lugn hoppas jag. Familj och släkt kommer hit till Farmen på söndag och dricker lite advenskaffe så det ska bli kul och jag får baka lite innan. Jag älskar att baka och bjuda på det!

Nu ska jag snart hoppa i duschen och fundera lite på morgondagens stora händelse, nämligen hur jag ska få in en julgran i bilen för hemfrakt. Det tål att tänkas på!!





Over and out!

//Familjen Zoo

Änglahunden

Gå gärna in och gillar Änglahunden på facebook så kanske vi kan hjälpa hundar som behöver nya hem!

På västkusten intet nytt....

Just hemkommen från en trevlig julmiddag på jobbet och ska snart dyka i säng. Jag är så himla trött men har liksom inte ro att gå och lägga mig ännu. Men jag får trösta mig med att de t är fredag imorgon! Wihooo. Inte helt fel om man säger så.
Dessutom kommer det några arbetskamrater på knytis imorgon så jag hoppas att det kan bli trevligt. Så imorgon står det städning och matlagning på schemat.
Alla djur här på farmen är fixade inför natten och själv ska jag hoppa i duschen nu innan sängen kallar. Dock har jag typ 15 grader på ovanvåningen här så det blir nock att sova i mjukiskläder. Men det är sånt man får räkna med när man bor på farmen.

Over and out!

//Familjen Zoo

Fint och förhoppningsvis gott.

100media_imag037 (MMS)

Fint och förhoppningsvis gott.


Alla älskade hundar har fått vars ett hjärta.

100media_imag037 (MMS)

Alla älskade hundar har fått vars ett hjärta.


Nu är det mus igen och nu är det mus igen och mössen stannar fram till påska....

Ja ni vet ju att jag brukar klaga över mina, ej av mig valda, husdjur. Dessa små djur tycker om att springa lite i väggarna och det går väl kanske an men när de börjar stjäla min mat blir jag inte nöjd!! Glad i hågen skulle jag plocka fram några pepparkakor och döm om min förvåning när några av dessa kakor inte längre hade någon direkt form långre. Det var gnagt i sidorna! Kakorna for givetvis rakt i soporna och nu är allt tillslutet och, hoppas jag, väl stängt för dessa objudna gäster!

Nåväl, livet går ju vidare trots allt och just nu står min alldeles egna julegröt och puttrar på spisen. Den ska snart förvandlas till ris ala malta när jag ska röra ner vispad grädde i denna julens godbit. Jag längtar tills att jag kan ta min första tallrik med gröt och saftsås.



Jag har även satt lite kryddnejlika i tre apelsiner och jag tycker att det doftar så himla gott!! Sen ska jag även ge mig på lite pepparkaksbak, allt akompanjerat till min egen julmusiklista.

Imorgon är det julfest på jobbet. Håll i hatten!!

På återseende!

//Familjen Zoo

Vem kan det vara som har gömt sig under so...

100media_imag037 (MMS)

Vem kan det vara som har gömt sig under soffan?


Fredagsmys. Ska läsa min favorittidning nu...

100media_imag036 (MMS)

Fredagsmys. Ska läsa min favorittidning nu. Hoppas att ni har en härlig kväll och att ni har det bra även om det stormar. Over and out. //Familjen Zoo


Vinden viner över nejden.

Ja håll i hatten vad det blåser! Jag var precis ute och tittade till djuren för natten och jag höll på att blåsa bort. Förutom denna väna bris vräker regnet ner också. Fast det är ändå ganska så mysigt. Alla djuren är omstoppade så jag hoppas att de mår bra i stormen. Hundarna fick jag bära ut, ja inte lika mycket Siv som Scoody. Scoody hatar att bli våt om tassarna.

Imorgon drar jag till sommarhuset i Kivik där det vankas julbord på Brösarps gästgifvaregård på lördag. Hundarna åker dit med min syster och hennes sambo på lördag så jag ska klara mig en hel natt utan mina gryn. Det brukar gå sådär men de ska ju nanna med min syster så det ska väl gå bra hoppas jag.

Linnea är en klippa och bor i mitt hus medan jag är borta. Tusen miljoner tack!!

Nu ska jag krypa ner i en nybäddad säng och njuta av att höra på regnet som piskar på rutorna.



Over and out!

//Familjen Zoo

En dagens tack!

Ja en dagens lista såklart. :)

1. Hur gammal är du om fem år? 37

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Arbetskamraterna.

3. Hur lång är du? 174.

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Harry Potter and the deadly hollows part two.

5. Vem ringde du senast? Familjen.

6. Vem ringde dig senast? Olga.

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Har den tävlat något?

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta.

10. När såg du senast din mamma? Igår.

11. Vilken ögonfärg har du? Blå.

12. När vaknade du i dag? 05.45

13. Vilken är din favoritjulsång? "Mer jul".

14. Vilken är din favoritplats? På tävlingsplatsen.

15. Vilken plats föredrar du minst? Hos tandläkaren.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Då har jag min egen verksamhet inom hästsporten.

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Spindlar.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? En sak på jobbet igår.

19. Hur stor är din säng? 180 cm.

20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med massor av kläder!

22. Hur många kuddar har du i sängen? Oftast 3.

23. Hur många landskap har du bott i? 1.

24. Vilka städer har du bott i? Malmö.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor.

26. Är du social? Ja, det tycker jag.

27. Vilken är din favoritglass? Är inte så förtjust i glass men om jag ska välja så är det någon av Lilla glassfabrikens glassar.

28. Vilken är din favoritefterrätt? Cream Brylee.

29. Tycker du om kinamat?  Ja om den kommer från en bra restaurang.

30. Tycker du om kaffe? Ja, men dricker det väldigt sällan.

31. Vad dricker du till frukost? Poweking.

32. Sover du på någon särskild sida? Ja på vänster sida.

33. Kan du spela poker? Ja texas holdem.

34. Tycker du om att mysa/kela? Nä inte så mycket faktiskt.

35. Är du en beroendemänniska? Nej.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej.

37. Vill du ha barn? Ja det tror jag nog.

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och tyska.

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej.

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Privat pool men om jag får välja mellan allmän pool och havet så blir det utan tvekan havet!

41. Vad spenderar du helst pengar på? Djuren.

42. Äger du dyrbara smycken? Ja för mig är de dyrbara.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Kollar ju knappt TV men kanske Body Of Proof då.

44. Kan du rulla med tungan? Ja.

45. Vem är den roligaste människan du känner? Jag kan faktiskt inte bara välja en.

46. Sover du med gosedjur? Ja, mina två levande gosedjur Siv och Scoody.

47. Vad har du för ringsignal? Någon av HTCs signaler.

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja, på föräldrarnas vind finns det några kvar.

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En kudde.

50. Flirtar du mycket? Det tycker jag inte.

51. Kan du byta olja på bilen? Ja, jag är expert på det.

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?  Hrrmmm...ja.

53. Vilken var den senaste boken du läste? Änglamakerskan.

54. Läser du någon dagstidning? Läser sydsvenskan på nätet varje dag.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.

56. Dansar du i bilen? Hur skulle det gå till? Så nej....

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Rocklassiker.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Ett telefonnr.

59. När var du i kyrkan senast? I maj.

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Jag vet faktiskt inte.

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Jag har campat en gång när vi var ute och paddlade men det är absolut inte min grej. Tacka vet jag hotell.

Over and out.

//Familjen Zoo.


Lillördag och råttor i väggarna.

Ja här tänkte man att man skulle komma hem från jobbet och sitta i lugn och ro men vad händer? Jo det är ett rått- (eller mus-)djur innanför väggen i mitt kök och jag hör hur den håller på och krafsar där. Åhhh vad mysigt. :s
Hundarna ligger givetvis oberörda i soffan och verkar inte ens höra monstret som försöker bryta sig in. Katterna är också de puts väck så det verkar som att jag får klara mig på egen hand. Hjälpvilliga djur man har...Tur man älskar dem ändå. Däremot vet jag inte när jag ska våga ställa mig i duschen för tänk om den kommer ut!!

Monster!


Ikväll blev det en kulinarisk upplevelse, nåja, av makaroner och vegetarisk färs. Jag kokade dessutom lite mer makaroner som jag tänkte ge till hönsen för de älskar pasta. Helst ska det väl vara spagetti, som någon makaber liknelse av maskar, men idag för de nöja sig med idealmakaroner.

Snart så hoppas jag dessutom at det blir en förändring på hästfronten men inget är riktigt säkert ännu.

Over and out for now!

//Familjen Zoo


En dagens....

Dagens dryck: Powerking.
Dagens tanke: När kommer snön?
Dagens dummaste: Lååånga arbetsdagar.
Dagens temperatur: Ca 3 grader.
Dagens tidning: Sydsvenskan på nätet.
Dagens sms: Om träningar.
Dagens favorit: Ylande vovvar.
Dagens längtan: Till helgen.
Dagens lunch: Västerbottenpaj.
Dagens skratt: En sak som hände på jobbet.
Dagens parfym: Gucci Envy me
Dagens väder: Regn, sol, blåst.
Dagens låt: Tomten vi vill ha en riktig jul. :s

Lille Krams. Saknar stollen men jag har inte bestämt när han ska komma hem.



Härliga bilder!

Jag sprang på den HÄR länken och jag måste säga att flera av bilderna är helt fantastiska!!
Det är alltid så roligt att kolla ut genom fönstret när man flyger in över länder och städer och man kan se de mest fantastiska saker. :)


Sorry för dålig uppdatering.

Jag har helt enkelt inte haft tid att skriva något.
I lördags var jag ju och provade en häst och jag tyckte att hon var hemskt trevlig så nu får vi se. Jag red även Cedrik och han gick som en klocka. Kul! Kul också för Amanda (ägaren) att det gick så bra på den lilla hopptävlingen igår. Jag glädjs med dig!

Igår fyllde jag år och hade kalas här för tjocka släkten. Jag bjöd på en god fiskgryta (jag själv åt givetvis en vegetarisk) och till eterrätt blev det en rejäl gräddtårta som det fortfarande finns kvar en bit av i kylen. Inte ok för midjan. ;)
Jag fick också precis saker som jag hade önskat mig och som bonus en superhäftig lampa med fot formad som et hästhuvud. Bild kommer senare ikväll.

Jag har också äntligen fått fart på alla värmelampor till alla djuren. Man blir ju galen som det kan krångla! Men nu har katterna en lampa placerad övanför en av deras korgar ute i boden och hönorna har fått en över mat och vatten.
Jag hoppas dessutom att de går ur ruggningen någon gång för nu får jag banne mig köpa ägg om jag vill ha några! Suck. Dessutom är jag sugen på att införskaffa mig två stackars industrihönor. Kan någon hindra mig...snälla... ;)

Dessutom så läääängtar jag efter snön men den verkar vara långt borta. :(

Vinterns längtan.


Over and out!

//Familjen Zoo

Är hos Göte och hälsar på och nu ska vi kö...

100media_imag035 (MMS)

Är hos Göte och hälsar på och nu ska vi köra två ton hö.


Fredagkväll.

Ja det har det minsann hunnit bli nu och jag är verkligen uppiffad och redo för utgång. Eller nä, kanske inte. Jag sitter här i soffan i min Onepiece och bara njuter av lugnet. Ibland är det så himla skönt att bara få vara hemma själv och att det är tyst och lugnt. :)

Idag har jag bara jobbat, handlat hund-, katt- och hönsmat och sen har jag ju aktiskt ridit Cedrik också. Han gick väldigt bra så det var kul. Roligast är han när han låtsas vara rädd för hörnen i ridhusert men jag är liksom fel person att låtsas med. Det fick han klart för sig och sen gick han som en klocka. Kul kul.

Imorgon får vi se om det blir någon ny häst till mig. Jag uppdaterar efter provridningen. Det är roligt att rida flera olika hästar men roligast är ju trots allt att träna sina egna hästar. ;)

Nu är det iaf dags att gå ut och nata djuren och kalla in de katter som vill vara inne.

Sov gott.

//Familjen Zoo

Torsdag och dags för bingen.

Idag är jag trött. Det blev bara fem timmars sömn inatt för jag fastnade i en massa serier på TV igårkväll och klockan sprang iväg. Jag som typ aldrig kollar på TV men onsdagen är fin för då kör de Greys, Body of proof, Criminal minds och The Big Bang Theory rakt efter varandra. Finfint!!

Ikväll var jag, syster och kusin ute och käkade. Det var himlans trevligt! Mysigt att gå ut så i all sin enkelhet tycker jag. Min kusin bor ju rätt nära mig så jag hade även sällskap i bilen hem från Malmö och det händer ju inte allt för ofta.

Nu är alla djuren på farmen nattade och jag ska själv snart störta ner i sängen hade jag tänkt. Behöver vila för i helgen händer det kul saker. Jag ska bla provrida en häst för att se om hon ska flytta hem till mig. Häst nr tre på ingång kanske. Vem vet. :)
Jag har ju även hästen Cedrik nu i två dagar och han är så kul att rida.

//Familjen Zoo


Mätt och belåten.

100media_imag035 (MMS)

Mätt och belåten.


RSS 2.0